Lira is denk ik een niet zo heel bekend merk. Dat komt omdat alleen huidtherapeuten het kunnen in- en verkopen en er geen webshop is. Aangezien ik mijn eigen bedrijfje ben begonnen en graag goede peelings wil kunnen uitvoeren, heb ik besloten met Lira te gaan werken. Naast peelings hebben ze een hoop producten voor thuis en gelukkig ben ik er vrij in om alleen in te kopen waar ik achter sta. Stel nu dat je bij een huidtherapeut komt of iemand de producten aanraadt, dan kun je (hopelijk) mijn review vinden voor een inkijkje in deze producten. Vandaag: de Lira Clinical Bio Enzyme Cleanser.
Lira Clinical Bio Enzyme Cleanser
Wat Lira zelf zegt: “De Enzyme Cleanser is een zachte reinigingsgel waarmee je gemakkelijk make-up en vuil kunt verwijderen. Het is geschikt voor alle huidtypen en ideaal voor de overgevoelige, droge huid en als voorbereiding van een chemische peeling en voor thuisgebruik na chemische peelingen. De plantaardige ingrediënten zoals ananas- en papaja enzymen zorgen voor een licht keratolytische werking terwijl plantenstamcellen de celreparatie stimuleren.”
Ja dat is ook hoe ik deze cleanser zie. Een fijne milde cleanser die heel goed droge velletjes helpt verdwijnen. De BIO lijn van Lira is bijna helemaal van biologische oorsprong. Deze cleanser is ook dierproefvrij.
Hoe gebruik je het?
Zoals je kunt zien is het een gel cleanser, je gebruikt deze dan ook met water. Je maakt je handen een klein beetje nat en dan masseer je hem in over het hele gezicht. Je kunt hem ook nog even laten intrekken, en daarna met nog wat meer water opschuimen. Zo heb je meer aan de cleanser, dat trucje werkt trouwens voor bijna alle cleansers. Daarna spoel je hem goed af en dep je je huid droog.
Zelf gebruik ik deze cleanser bijna elke avond, meestal na een romige cleanser (op dit moment nog de Image Skincare Vital C cleanser) of als enige cleanser.
BONUS
- geen parfum
- geen alcohol
- dierproefvrij
- biologisch
Ingrediënten
Ingrediënten: Water (Aqua), Glycerin, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Triethanolamine, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture, Phenoxyethanol, Ethyhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Xanthan Gum.
Water (Aqua) – 1e ingrediënt, dus deze cleanser is (waarschijnlijk) op waterbasis, dit hoeft niet altijd zo te zijn!
Glycerin – een verzorgende huideigen stof
Cocamidopropyl Hydroxysultaine – milde en zachte reinigingsstof
Triethanolamine – hulpingrediënt dat helpt om de pH te balanceren
Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract – een anti-oxidant, bestaat uit polyphenolen en komt zoals de naam zegt uit zaad
Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract – is ook een anti-oxidant en heeft een enzymatische werking > het lost de verbinding op tussen de dode huidcellen waardoor deze los kunnen komen
Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract – is ook een anti-oxidant en heeft ook een enzymatische werking
Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture – een anti-oxidant
Phenoxyethanol – veilig conserveermiddel
Ethyhexylglycerin – vriendjes met phenoxyethanol, helpt bij de conservatie
Tocopheryl Acetate – pure vitamine E
Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder – gedroogde aloë vera, verzachtend
Xanthan Gum – zorgt voor de gelachtige structuur
Voor het uitpluizen van de producten heb ik gebruik gemaakt van de INCI decoder. Wat een ge-wel-dig-e site! Check hem zeker even :D.
Prijs/kwaliteit
Hij is €30,- voor 177.4ml, bijzondere hoeveelheid ik weet het haha. Je zou er zeker 3 maanden mee moeten kunnen doen als je hem 2 keer per dag gebruikt. Gebruik je net als ik ook andere cleanser in de ochtend en avond, dan gaat hij wel een half jaar mee.
Conclusie
Ja ik ben groot fan van deze cleanser. Ik heb hem een tijdje moeten missen, omdat ik nu ergens werk waar we de producten van Lira niet verkopen. Mocht je deze cleanser nu ook graag eens gebruiken? Check dat of er een huidtherapeut bij jou in de buurt zit die er mee werkt!
Liefs,
Jolijn